024-2340051

Osteopaat Nijmegen

Osteopaat in de buurt

Onze osteopathie praktijk is gevestigd in Nijmegen-West. Naast de praktijk in Nijmegen heeft VIT Osteopathie ook een locatie in het centrum van Cuijk. Beide locaties zijn gemakkelijk te bereiken met auto, fiets en openbaar vervoer. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag werkzaam in Nijmegen en Cuijk. Onze beschikbaarheid is zichtbaar in de online agenda. Zie je geen passende mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen wat mogelijk is. 

 

VIT osteopathie Nijmegen

Wat is osteopathie in het kort?

Osteopathie is een manuele behandelwijze die het lichaam als één geheel benaderd en zich richt op de beweeglijkheid van alle weefsels in het menselijk lichaam. Als osteopaat gaan wij op zoek naar welke weefsels bewegingsverlies vertonen en behandelen deze. Door het lichaam op deze wijze te benaderen streven wij ernaar de mogelijke oorzaak van de klacht te achterhalen. De plek waar de klacht zich uit is namelijk niet altijd de oorzaak van de klacht. Er zijn veel verschillende indicaties waarvoor je bij VIT Osteopathie terecht kan. 

Behandeling bij VIT Osteopathie Nijmegen

Bij VIT Osteopathie bestaat de behandeling voornamelijk uit manuele technieken en adviezen. Hierbij hebben wij aandacht voor beweging, ontspanning, slaap, voeding, zingeving en sociaal welbevinden. Onze werkwijze is gericht op de verbinding tussen deze aspecten. Door met een brede visie naar het lichaam te kijken, proberen we de oorzaak van de klachten te achterhalen en vervolgens te behandelen. In sommige gevallen is het helpend om daarbij samen te werken met andere disciplines. Wij werken direct samen met de therapeuten van VIT Fysiotherapie, gevestigd in hetzelfde gebouw. 

 


VIT Osteopathie Nijmegen

VIT is ontstaan uit de termen Fit en Vitaliteit. Fit zijn en jezelf vitaal voelen zonder pijnklachten is waar wij naar streven. Je kan VIT Osteopathie vinden op:

 

Locatie: Wolfskuilseweg 269, 6542 AA Nijmegen

Telefoonnummer: 024-2340051

E-mailadres: info@vitosteopathie.nl